FRONTEND - Baza podataka iz browsera lokalno

Mislim kako bi bilo dobro (mozda i postoji nesto slicno), kada bi postojala baza podataka koja bi se snimila na korisnikovo racunalo (client side), naravno uz neke dozvole i slicno. Javascript nema mogucnost pisanja neceg van browsera, ali kada bi postojalo nesto slicno vidim veliku mogucnost iskoristivosti iz toga.

Da li se netko susreo s necim slicnim ?

Nemam pojma kako se to zove…ali čuo sam da ima upravo nešto takvo da se sa javascriptom lokalno radi sa bazom. Nije neki doprinos, ali mali hint da ima nešto po tom pitanju. :slight_smile:

1 Like

Tražio sam o tome i našao nešto interesantno SQLLite, https://sqlitebrowser.org/blog/first-alpha-release-for-3-12-0/ (software)
Pokušao sam učitiati bazu u u javascript uz pomoć ovog librarija https://www.npmjs.com/package/sql.js imao sam male poteškoće, nisam siguran da li je to za node.js projekt ili može raditi u browseru. Trebat ću uzeti vremena za proučavanje.

Potražit ću još za ovo hvala za hint :slight_smile: , to što mi baš nije jasno kako bi javascript mogao upravljati s ikakvom datotekom, van browsera, koliko sam to proučavao JS nema dopuštenja za to. To je bio problem sa ActionScript(flash) ako se ne varam, sigurnosni propust da se moglo s preko browser-a do datoteka na računalu sa Active-x tako nešto.